NSSK Voetbal

Afgelopen weekend vond het jaarlijkse NSSK voetbal weer plaats. Dit keer was het in Delft nadat ELS vorig jaar had gewonnen.

Met een groot deel van de IJzersterkers namen we op zaterdagochtend de trein richting Delft. Allemaal bepakt met voetbalschoenen, voetbalbroeken en natuurlijk de IJzersterk hardloopshirts waardoor we allemaal goed herkenbaar waren als trotse Wageningers.
De poule waar we in zaten bestond uit ELSkalaatje (het beste team van ELS), Rood of de Gladiolen (Softijs), LacustrISIS (combinatie team van Lacustris en ISIS) & de IJzersterke Voetballers (wat een fantastische teamnaam hadden we toch ;)).

De eerste wedstrijd tegen ELS begon al (verrassend) goed wat de winst opleverde met een eindstand van 1-0. Daarna kon het tegen Softijs niet meer misgaan en maakten we weer een mooi doelpunt waarna Martijn (van Sluijs) alle ballen van de tegenstanders tegenhield en we weer de winst pakten met 1-0. Op dit moment hadden we de smaak goed te pakken.Toch werd de wedstrijd tegen LacustrISIS nog spannend aangezien onze spits (Stefan) na enkele minuten al uit het veld ging nadat hij een bal hard tegen zijn neus  had gekregen. Ondanks dit gemis konden we toch nog gelijk spelen en eindigde de wedstrijd in 0-0. Met een totaal van 7 punten na deze 3 wedstrijden was IJzersterk 1e van de poule geworden!

De halve finale kwam eraan en ons team was er klaar voor. We hadden er allemaal zin in en konden niet wachten om Tjas ook te verslaan. Dit lukte dan ook aardig met een eindstand van 3-0! Opgetogen maakten we ons klaar voor de wedstrijd waar het allemaal om draaide: de Finale.

Het werd een finale die niemand had zien aankomen: IJzersterk tegen VoetbaLcustris. De finale was bloedstollend spannend en na de speeltijd van een kwartier stond het 1-1, dit betekende nog 5 minuten verlenging. Dit leverde helaas ook niks meer op waarna we er echt aan moesten geloven: Penaltys…..

Noud en Stefan hadden voor IJzersterk beide een bal erin getrapt, maar ondanks de goede keeperskunsten van Martijn (van Sluijs) wist Lacustris toch maar liefst 4 keer te scoren waardoor zij ervandoor gingen met de beker. Ondanks dit zure verlies mochten we toch wel trots zijn op onze prestatie en konden we gaan genieten van de BBQ.

Volgend jaar in Nijmegen gaan we gewoon weer vol voor de winst! 🙂

 

 

Geef een reactie