Zomertrainingen

Let op: Op dit moment gaan de zomertrainingen niet door zoals we gewend zijn. Waarschijnlijk worden ze de komende weken wel weer (gedeeltelijk of in een andere vorm) opgepakt. Hier wordt aan gewerkt, en we houden jullie op de hoogte.

In het zomerseizoen, van half april tot en met eind september zijn er verschillende trainingen om je voor te bereiden op het winterseizoen. Het is mogelijk om deel te nemen aan de droogtraining, bootcamp, fietstraining en skeelertraining. Al deze trainingen worden aangeboden door het SCB.

Trainingsuren IJzersterk / De Bongerd
Dag Tijd Training (Vertrek)locatie Voor
Maandag 18.00 – 19.30 Wielrennen beginners De Bongerd Sportkaarthouders
Dinsdag 18.00 – 19.00 Droogtraining Arboretum Belmonte IJzersterk leden
Donderdag 16.30 – 17.30 Bootcamp Arboretum Belmonte Sportkaarthouders
Donderdag 20.00 – 21.15 Skeeleren Skeelerbaan Ede Sportkaarthouders

Let op: voor deze trainingen (m.u.v. onze eigen zomertraining) moet je je per les inschrijven en is voor skeeleren en fietsen een helm verplicht. Al deze trainingen van het sportcentrum gegeven door Casper zijn voor alle sportkaarthouders toegankelijk. De bata-/droogtrainingen op donderdag worden door IJzersterk zelf georganiseerd en zijn alleen voor IJzersterk leden toegankelijk!

Wanneer je wielrennen heel leuk vindt kan je ook lid worden bij Hellingproof, de wielrenvereniging! Zij hebben ook nog op woensdag een wielrentraining!


Bata-training/droogtraining
Vanaf april is er op de donderdagavond een hardlooptraining om je onder andere voor te bereiden op de Batavierenrace! Ook al doe je niet mee, je kan altijd mee trainen! Na de Bata zullen we mee focussen op  schaatsspecifieke oefeningen! Alles is in het Arboretum Belmonte!

Bootcamp
Hierbij wordt onder leiding van Casper Helling in  het bos of op de baan gewerkt aan conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. Kortom: alles wat je nodig hebt om het volgende seizoen nog beter en sneller te schaatsen!

Wielrennen / mountainbike
Deze trainingen, onder leiding van Casper Helling, zijn toegankelijk voor ieder niveau. Hierbij wordt aandacht besteedt aan zowel techniek (bochtenwerk, klimmen, dalen, waaierrijden, tijdrijden etc.) als conditie. Inschrijven via de site van De Bongerd.
Op woensdagavond zijn er ook nog drie fietsgroepen van verschillende niveaus actief. Hier mag je je altijd zonder aankondiging bij aansluiten om rustig mee te peddelen of lekker af te zien. De meest constant rijdende groep, ‘De Brede Ruggen’, vertrekken om 18.30 vanaf het BP station aan de Churchillweg. Zij fietsen elke keer een ander rondje van ongeveer 50km. De meer koersende en iets snellere groepen zijn ´De Bus´ en de ‘Wilde Woensdagavond’. Zij vertrekken beide vanaf de Pomona en fietsen elke week hetzelfde (prachtige!) rondje Posbank van zo’n 70 km. ‘De Bus’ vertrekt om 18.30 en de ‘Wilde Woensdagavond’, die zijn naam vaak eer aandoet, vertrekt om 18.45.
Als je ambitie hebt om in de zomer wedstrijden te fietsen, kun je meedoen aan studentenwedstrijden (ook voor niet-licentiehouders), zoals het GNSK, NSK weg, NSK tijdrijden (individueel of met ploeg) en wedstrijdjes georganiseerd door studentenwielerverenigingen uit andere steden.

Skeelertrainingen
De trainingen staan onder leiding van Casper Helling. De groep bestaat uit mensen die de basis al wel onder de knie hebben maar nog niet heel ervaren zijn, alsook uit mensen die ruime ervaring hebben met skeeleren. Er wordt getraind op de skeelerbaan in Ede voor het skeeleren moet je je inschrijven via de site van De Bongerd.