NSK Mass Start & IJzersterk Puntenkoers!

Zaterdag 27 januari was het dan zover; het door IJzersterk georganiseerde NSK Mass Start in combinatie met de IJzersterk Puntenkoers stond op het programma! De commissie en een IJzersterke groep schaatsers was daarom te vinden in Noord-Holland, Haarlem.

De avond werd afgetrapt met het NSK Mass Start, om te beginnen met de C-categorie. Hier reed van IJzersterk Martijn S mee, en die had niet zo goed bedacht dat het niet verstandig is om de eerste drie van de acht rondjes op kop te rijden. Vooral niet tegen in de luchtstroom die verkeerd-om door de baan ging.

Hij eindigde wel op het podium, op de derde plaats!

Bij de B-rijders reed Inge bij de dames mee, en Bram en Vincent T bij de heren. Dit werd een mooie, spannende wedstrijd, met voor zowel Bram als Inge een derde plaats als beloning. Vincent leek het na de laatste bocht wel opgegeven te hebben, en terwijl iedereen hard aan het sprinten was, kwam hij met beide handen op de rug rustig op de 5e plaats over de finish.

Bij de heren A reden Jorn en Jordi namens IJzersterk mee. De wedstrijd begon meteen snel met een zeer sterke aanval, waardoor iedereen hard aan de bak moest. Ondanks latere aanvallen van Jorn, en strategisch afstopwerk van Jordi, en vervolgens ook nog een aanval van Jordi, leverde het geen IJzersterke Studentenkampioen Mass Start op. Jorn kon zijn titel dus niet prolongeren; maar eindigde met een wel héél nipte (ja, met een fotofinish!) 3e plaats wel op het podium.

Na het NSK was het tijd voor de IJzersterk puntenkoers. Gezien de naam zou dit toch een eitje moeten zijn voor onze leden?! Wederom werd gestart met de C-categorie, waar Martijn wel iets slimmer wist te rijden, maar uiteindelijk door een val te ver achterop raakte om zijn concurrenten bij te halen. Hij eindigde weer op de derde plaats.

Bij de B-categorie was de wedstrijd zo spannend dat nog heel wat rekenwerk moest plaatsvinden voordat duidelijk werd hoe het herenpodium uiteindelijk uit zou gaan zien. Vincent T eindigde nipt voor Bram op de derde plaats waardoor hij met één punt verschil Bram van het podium stootte. Revanche voor zijn ‘verlies’ van Bram op de Mass Start? Wie weet! Inge reed bij dames B weer naar een derde plek.

Bij de heren A was de wedstrijd minder spannend dan bij de heren B, door de dominantie van ELS voor de eerste twee plekken, maar de strijd om de derde plaats bleef tot lang na de finish spannend. Doordat niet alle deelnemers wisten hoe de punten van de eindfinish genoteerd zouden worden wisten we pas later dat Jorn weer derde was geworden, met een voorsprong van 2 punten op Jordi.

Het was al met al een fantastische, goed georganiseerde :), avond!

(meer foto’s volgen later op de site!)

Geef een reactie