‘Thuis’wedstrijden en Datediner!

Zaterdag 20 januari streek het studentenschaatscircus neer op onze thuisbaan Triavium in Nijmegen voor het NSK ploegenachtervolging en het IUT lange afstanden.

Er waren bij de ploegenachtervolging twee mooie IJzersterk teams met gepaste namen, 1) de Knappe Koeien met Imke, Francine en Liza en 2) Team Loeisterk met Alger (jaja in een IJzersterk schaatspak), kleine Vincent, Martijn B en Bram.

Maar voordat de teams aan de bak mochten werden er eerst individuele afstanden gereden voor het IUT:
Francine vond het tijd worden om eindelijk eens onder de 1;50.00  te gaan rijden op de 1000 meter. Dat lukte ruimschoots met een nieuw pr van 1:47.12. Gefeliciteerd Francine en succes in de B!

Francine tweede op de 1000 meter!

Liza reed ook de 1000m en dat in haar snelste seizoenstijd. Imke was de uitdaging aangegaan om de 15 rondes van de 5 kilometer te gaan rijden. Het was een ongelofelijke knappe en vooral vlakke race wat uiteindelijk resulteerde in een tijd net, ja helaas, net boven de 9 minuten.

Imke tweede op de 5000 bij de B-rijders!

Ook Erik reed de 5 kilometer, en zelfs deze oude rot reed nog een nieuw pr!

Erik op weg naar een PR

Bram reed de 3 kilometer, dit deed hij zo snel dat Vincent zich rot schrok van de tijd maar toch nog opgelucht kon ademhalen: zijn pr bleek net niet te zijn verbroken (4:50.36 om 4:48.32).

Ook Bram haalde een zilveren medaille

Daarna was het de beurt van de teams. De dames van de Knappe Koeien reden een erg keurige race waarbij in tegenstelling tot andere teams, ze prima bij elkaar blijven en netjes als team over de finish kwamen. Dit leverde een mooie vierde plek op. Het team van de BGP dames (“Fitgirls”) bleek verreweg het snelste en gingen er met de hoofdprijs vandoor.

Bij de mannen ging de race van Team Loeisterk loei sterk, alleen de laatste ronde bleek een ronde te ver voor de ‘sprinter’ Martijn en ‘ik heb net een 3k gereden’ Bram. Hierdoor wisten onze directe concurrenten op de baan met de Lacustrianen Mark en Kai net 3 tienden sneller te zijn. Al gauw kwamen er echter geruchten dat hun race onreglementair was verlopen door het aan tikken van een pion. En net als bij fietsen dat je op de fiets moet blijven zitten, moet je bij schaatsen geen pion aanraken. Dit leverde daarom het team van Mark en Kai een DQ op en Team Loeisterk een tweede plek! Ook bij de heren bleken de BGP selectie heren toch niet helemaal voor niets bij de selectie te zitten, en mochten zij de beker mee naar huis nemen. De leden van Team Loeisterk zinnen echter op revanche en gaan volgend jaar een nieuwe poging doen om Nederlands Studentenkampioen Ploegenachtervolging te worden.

Team Loeisterk; de vierde zilveren medaille!

Het eindresultaat van deze mooie avond waren 4 (Imke, Francine en Bram individueel en Team Loeisterk op het NSK) hele mooie zilveren medailles!

Maar het leven draait niet om medailles maar om voorplanting, het proces waarbij genen worden doorgegeven aan de volgende generatie. Daarom werd door Snert samen met de Actie commissie van Hellingproof (de wielrenverenging) een date diner georganiseerd in h41. Hier konden onder het genot van een wildstoof, een biefstuk of een vegetarische variant de 25 leden elkaar beter leren kennen. Bij elke gang schoven de IJzersterkers een paar stoelen op, waardoor men tegenover een ander persoon kwam te zitten. Of het een succesvolle avond was, gaat blijken in de toekomst. Gezellig was het in ieder geval!

Geef een reactie