Buitenlandreis Inzell!

De eerste volle week van februari was het dan zover. De buitenlandreis naar Inzell, met 17 IJzersterkers! Lang hadden we gewacht op deze week, want dat is toch wel even iets anders dan die paar keer in de week schaatsen op het Nijmeegse ijs.

De heenreis verliep voorspoedig. Een paar korte files mochten de pret niet drukken, vooral doordat de muziek in enkele van de vier auto’s ruim compenseerde voor de teleurstelling van wat tijdsverlies. We overnachtten de hele week een paar dorpjes verderop van Inzell, in een vakantiepark. Bij aankomst in dit vakantiepark werd duidelijk dat het verblijf in de ‘receptie’ wat langer in beslag zou nemen dan verwacht, maar dit gaf gelijk de mogelijkheid dat alle auto’s tegelijk bij de huisjes naar binnen konden. De kamers werden verdeeld, en de huisjes wat ‘omgebouwd’, waarna de eerste maaltijd in Zuid-Duitsland genuttigd kon gaan worden.

De eerste paar ochtenden waren koud. Heel koud. Zo koud dat de auto’s er eigenlijk geen zin in hadden en simpelweg weigerden de deuren te openen. Desalniettemin waren wij als IJzersterkers niet te stoppen; vol vertrouwen vertrokken we twee keer per dag richting het prachtige ijs van de Max Aicher Arena, een ritje van zo’n tien minuten met de auto. Sommigen hadden er halverwege de week zelfs zó veel zin in dat het glijden en de zijwaartse afzet al onderweg naar de baan werden ingezet. Dit liep echter gelukkig goed af.

Dan de baan in Inzell. Het ijs was snel, de muziek was veel van hetzelfde, het ijs was hard, de muziek was veel van hetzelfde, het ijs was prachtig glimmend, en ja, de muziek was veel van hetzelfde. Eén ding is zeker. Die Duitse Top 40 zullen we allemaal niet snel vergeten. Op de goede, rustige baan werd in trainingen samen met SKITS veel vooruitgang geboekt in het schaatsen, wat tot uiting kwam in het trainingswedstrijdje op de dinsdag. Hier werden overigens, naast persoonlijke doelen, ook een niet verder toe te lichten onderlinge strijd in verrassende richting besloten.

Naast schaatsen was er natuurlijk ook tijd voor allerlei andere winterse activiteiten. De IJzersterker blijkt namelijk ook (goed?!) te kunnen wandelen, rodelen, skiën en après-skiën. Zelfs langlaufen bleek een activiteit die snel onder de knie te krijgen was. De gezellige avonden werden gevuld door onder andere weerwolven, kakkerlakken, wormen, vlotte geesten en saboteurs.

Op donderdag stond een uitstapje naar Salzburg op het programma, vanaf waar Kerstin en Jordi ons via het vliegveld zouden gaan verlaten. Het bleek een verassend mooie, oude stad, met imponerende kastelen en stadsmuren die het centrum omsloten. Op de terugweg trok de dakkoffer op één van de auto’s wel heel veel interesse van de Duitse grenscontrole. Zo mochten de bestuurder en passagiers onder het genot van de aanwezigheid van een mooie groep douanebeambten met semiautomatische geweren hangende om hun schouders even uitstappen en hun papieren tonen.

Uiteindelijk kwam ook deze prachtige week helaas weer tot een eind, en keerden de IJzersterkers tevreden en moegestreden weer naar huis. Overigens niet zonder een laatste hoogtepunt. Linksom of rechtsom, de Nederlandse Olympische ‘clean sweep’ op de 3000 meter werd onderweg gevolgd en gevierd!

Geef een reactie