IJzersterke Clubkampioenschappen

Zaterdag 17 maart was het alweer tijd voor de laatste schaatswedstrijd van het jaar, namelijk de Lacustris Final Races die tevens onze officieuze IJzersterk Clubkampioenschappen waren. We waren dan ook met een grote groep IJzersterkers (20!) afgereisd naar onze thuisbaan, het Triavium in Nijmegen waar we gecoacht werden door onze trainer Casper Helling.

De wedstrijd begon met een 500 meter voor iedereen en dit keer waren de A en B categorieën als eerste aan de beurt. Op de 500 meter was er wisselend succes voor de IJzersterkers. Martijn den Besten, Francine en Lotte reden namelijk een pr en Gijs van Dorst liet als marathonman zien ook goede 500 meters te kunnen rijden. Maar er waren ook schaatsers bij wie het minder goed ging, Stefan ging bijvoorbeeld onderuit en Bram kreeg een DQ achter z’n naam door een omgetikt pionnetje.

Na de 500 meters werden de 1500 meters gereden dat voor Erik, Imke en Stefan een groot succes was met (dikke) pr’s. Bij de snelle mannen en vrouwen van IJzersterk werden vergeleken met de 500 meter ook keurige tijden gereden voor het klassement. Helaas had Vincent zijn krachtige benen nog niet terug gevonden en zat Ewout z’n tegenstander iets te veel in de weg waardoor hij gediskwalificeerd werd.

Daarna mocht de C-categorie zich opmaken voor de 1000 meter. Dat werd nog een spannende strijd tussen Anna (met een kapotte veer), Liza en Vera. Kerstin reed ook heel knap onder de 2 minuten en Lotte reed in een mooi afbouwend schema haar tweede pr van de avond.
Daarna was er nog een mogelijkheid voor een aantal mensen om de lange adem te testen. Voor IJzersterk deden Gijs, Erik, Jordi, Jorn en Imke aan de 3000 meter mee. Waarbij Erik en Imke zelfs nog een pr neerzetten.

Al met al was het een mooie wedstrijd dat zelfs enkele podiumplaatsen heeft opgeleverd voor IJzersterk. Namelijk Anna op de tweede plek bij de dames C, Meike op de tweede plek bij de dames B, Anouk op de tweede plek bij de dames A, Erik op de eerste plek bij de heren B en Gijs op de eerste plek bij de heren A!

Erik 1e bij de heren B!
En Gijs eerste bij de heren A!

Na het schaatsen was er ook nog tijd voor een feestje in Nijmegen voor een deel van de IJzersterkers. Nu de laatste schaatswedstrijd van het seizoen 2017/2018 voorbij is wordt het weer tijd om lekker trainen in de zomer zodat we volgend schaatsseizoen weer fit aan de start van de wedstrijden kunnen verschijnen!

Geef een reactie