Winterweekend

Vrijdag 22 november was het eindelijk tijd voor het jaarlijkse Winterweekend! We vertrokken (verdeeld over een volgepakte auto en het OV) richting Waddinxveen, de boerderij van Eline. Hier aangekomen hadden we een gezellige avond met veel spelletjes, waarbij Martine ook nog even was aangesloten. Zelfs het schaatsen werd nog even gekeken in de late uren.
Na een rumoerige nacht (Harm sliep op een nieuw luchtbed wat gigantisch kraakte), werden we wakker met erg vrolijke muziek, waar alleen Naomi niet zo vrolijk van werd.
Nadat we ontbeten hadden, vertrokken we richting Den Haag om te schaatsen. Hier sloot Kerstin bij ons aan. Gelukkig werd de baan na de dweil heel rustig en konden we genieten van goed ijs. We hebben een mooie twee uur geschaatst, waarin Eline ook een sprinttraining gaf ter voorbereiding van de komende wedstrijd. Na in de middag genoten te hebben van een warme lunch, moesten we al snel weer vertrekking richting Amsterdam, waar het BeginnersIUT van SKITS plaatsvond. Er deden welgeteld 5 IJzersterkers mee! Nadat we geconcludeerd hadden dat er nog geen clubrecord op de 300m stond voor de mannen, kon het niet anders dan dat Klais een clubrecord ging rijden (tenzij hij zichzelf zou diskwalificeren). Hierbij moet wel gezegd worden dat Naomi desondanks toch een snellere 300 meter tijd neerzette dan Klais (op de 500m was Klais daarentegen wel weer sneller). Merle viel helaas op de 500 meter als een bambi op het ijs, maar reed wel een mooie 300 meter, net als Kerstin en Samantha. Bij de prijsuitreiking was er nog een leuke verrassing voor Kerstin, zij schaatste een 500 meter tijd van 59.87 en won daarmee een prijs voor de tijd die het dichtstbij de 1.00 zat!
Eenmaal terug op de boerderij genoten we nog van een kopje warme chocomel en een kort spelletje.

Zondag was het alweer de laatste dag, we kregen een rondleiding op de boerderij van Eline en maakten een mooie groepsfoto. Toen vertrokken we naar de ijsbaan in Utrecht, waar we ook weer een korte training van Eline kregen en weer een mooie groepsfoto maakten.

Al met al was het een zeer geslaagd en gezellig weekend!

Geef een antwoord