Lacustris First Races

Op zaterdag 2 november vond alweer de eerste studenten schaatswedstrijd van dit seizoen plaats. Dit keer had Lacustris de eer om de eerste wedstrijd van het seizoen te organiseren.  Met een groep van acht IJzersterkers waren we afgereisd naar onze thuisbaan in Nijmegen om mee te doen met de first races.

De avond begon met een leuke verrassing, er moest namelijk niet alleen een 500 en 1000/1500 meter gereden worden maar ook nog een 167 meter. Hiermee werd dan ook gelijk de wedstrijd gestart. Deze afstand werd door de meesten gezien als een goede training voor de start van de 500 meter. Kerstin en Naomi waren de eerste ijzersterkers die in actie mochten komen bij de dames C. Daarna waren Persijn, Robin, Bram en Stefan aan de beurt bij de heren B, waarbij Bram met 18.18 zijn pr evenaarde en even later op de 500 meter alweer een 167m opening van 18.18 seconde had. Als laatste IJzersterkers mochten Tessa en Anouk ook nog hun schaatskunsten showen.   

Na de 167 meter werd er door alle deelnemers een 500m geschaatst waarbij Kerstin en Naomi een keurige 5de en 9de tijd noteerden. Waar Bram, Persijn, Stefan en Robin respectievelijk 9de, 10de, 17de en 20ste werden. Bij de A rijders eindigden Tessa en Anouk op een 10de en 14de plaats. 

Daarna was het tijd voor de laatste afstand waarbij de C-categorie een 1000 meter aflegde en de A en B-categorieën een 1500 meter mochten schaatsen. Dit was dan ook gelijk de laatste mogelijk om nog te proberen een pr te schaatsen. Dat was bij Kerstin en Naomi helaas niet gelijk maar Kerstin reed nog wel mooi een tijd net onder de 2 minuten wat resulteerde in een 4de plek in het algemeen klassement bij de dames C voor Kerstin en een 7de plaats voor Naomi. Bij de heren B heeft Persijn wel een mooi pr geschaatst van 2:22,02 wat een 10de tijd opleverde en Bram had zelfs naar een 2de tijd geschaatst. Uiteindelijk leidde dat in het algemeen klassement tot een 7de plek voor Bram, een 10de plek voor Persijn, een 15de plek voor Stefan en een 16de plek voor Robin. Bij de dames A wisten Anouk en Tessa op de 1500 meter een 2de en 3de plek te veroveren wat Anouk in het eindklassement helaas net niet tot een podiumplaats leidde, ze werd namelijk 5de. Tessa wist wel een knappe 2de plek te veroveren. Dit alles gebeurde onder toeziend oog van oud-ijzerlid Anna, coach Sonja en één van de oprichter Rutger.   

Geef een antwoord