Succes in Tilburg!

Gisteren reisden maar liefst tien IJzersterkers af naar Tilburg, om daar op de korte afstanden tijdens de Braga Sprintcup hun sprintcapaciteiten te vertonen.

De IJzersterke delagatie

Bij dames reden Joica, Meike, Imke, Liza en Francine. Hier werden sterke tijden gereden, met bijvoorbeeld een PR op beide afstanden voor Imke. Met name de sterke (en achteraf ook zware) benen van Francine werden beloond, met een Gouden plak in de C-categorie!

Francine op het hoogste treetje van het podium

Bij de heren reden Bram, Martijn B, Pieter, Stefan en Martijn S. In de C-categorie kregen zowel Stefan als Martijn S het voor elkaar om te vallen in de eerste 500 meter, waarbij de vallocatie van Stefan leidde tot een heuse ‘Joris-finish’. Dit mocht de pret niet drukken, want achteraf bleek dat zijn rit tot een prachtig PR leidde, met een verbetering van bijna 2 seconden ten opzichte van de vorige week. Na ook nog een fantastische rit op de 1000 meter van Stefan wist hij uiteindelijk op het tweede treetje van het C-podium te komen!

Stefan met zijn zilveren medaille

Bram en Martijn B gingen in de B-categorie een mooie strijd met elkaar aan, en reden ongeveer dezelfde tijden op de twee 500 meters. Hierdoor werden ze tegen elkaar geloot op de 1000 meter, en door de prachtige onderlinge strijd leidde dit tot een ZEER spannende race. De race eindigde na de finish van beide heren tot een PR van tot op de honderdste dezelfde tijd; 1.30,30!

Geef een reactie