Oude koeien uit de sloot halen! (Lustrumweekend)

In het weekend van 12 en 13 september was het dan zover het lustrumweekend van IJzersterk kon georganiseerd worden. Al moest het allemaal even op een andere manier met anderhalve meter afstand. Wij zijn als lustrumcommissie erg blij dat we evengoed een weekend vol activiteiten hebben kunnen realiseren. Met een gemiddelde opkomst over het weekend van 26 leden en oud-leden!

Volleyballen bij de Bongerd

Het weekend begon op zaterdagochtend waar om 10:30 de koffie en thee klaar stond op de Bongerd. Voor veel IJzersterkers en oud-IJzerksterkleden was dit het moment om na een lange tijd weer even bij te kletsen. Heel veel tijd om bij te kletsen was er echter niet, als studentensportvereniging konden sportieve activiteiten natuurlijk niet ontbreken. Op het atletiekveld werd een IJzersterke strijd gevoerd met pijl en boog. De spelopzet was trefbal in de vorm van Archery tag. De andere groep was op het beachvolleybalveld hun kwaliteiten in de bal “Hogerop” houden aan het oefenen. Helaas bleek voor velen dat we beter “Hogerop” op de ijsbaan kunnen roepen dan dat we dit met een bal kunnen. Na al deze sportieve activiteiten had de lustrumcommissie een lunch op de Bongerd klaar gezet, waar helaas ook de nodige wespen op af kwamen.

Fanatisme bij Archery Tag

In de middag verplaatsen alle feestvierders in de richting van het centrum om in groepjes de 88 opdrachten van de Crazy 88 uit te voeren. Met opvallende opdrachten zoals: “Koop/maak een ijsje met 5 bolletjes op elkaar gestapeld”, “breek het ijs”, “kus een kikker” en “maak het woord IJzersterk met voorwerpen (zonder te schrijven)”. Vijf groepjes gingen vol enthousiasme aan de slag om al de opdrachten in het centrum te vervullen. Ondertussen was de lustrumcommissie druk bezig om alle filmpjes van de vervulde opdrachten te bekijken en de punten telling nauwkeurig bij te houden. Na drie uur vol fanatisme verzamelden alle groepjes zich in H41 waar ons een heerlijk diner werd voorgeschoteld.

In schaatspas de markt over

Een heerlijke courgette soep als voorgerecht waarna de spanning steeg want de eerste almanak van IJzersterk zal snel worden uitgereikt. Sonja, die als commissielid verantwoordelijk was voor de almanak, had de eer om de almanak te presenteren. Na de eerste scan van “Welke koe ben jij?” en “het grote IJzersterk onderzoek” werd het hoofdgerecht alweer aan ons voorgeschoteld. Diverse gerechten konden worden gekozen zoals vers gemarineerde zalm met mosterd kappertjessaus, portobello’s gevuld met roquefort, gesneden varkenshaas met champignon-roomsaus of een vegetarische quiche. Na het hoofdgerecht liep de spanning vervolgens weer tegen het plafond aan want de winnaar van de Crazy 88 zou bekend worden gemaakt. Opvallend zijn een aantal opdrachten door alle vijf de groepjes uitgevoerd zoals: “Desinfecteer je handen” en breng een bezoek aan “Green kitchen” en aan “Swapfiets”. Er waren echter ook opdrachtend ie niet zo populair waren bij de IJzersterkers zoals: “Beeld 10 jaar IJzersterk uit”, “verzin een dansje voor bij het IJzersterke lied” en “fotografeer vijf mywheels auto’s”.

Diner bij H41 op zaterdagavond

Na deze korte evaluatie van de middag was het dan toch tijd om de winnaar bekend te maken. De strijd ging vooral tussen de teams: ” Vincent en zijn tijdgenoten” en “N3 en Bram”. Beide teams was het gelukt om meer erg veel punten te halen (rond de 60). Uiteindelijk had het fanatieke team “N3 en Bram” toch net iets meer punten en werd de winnaar van de middag. Als presentje kregen zij een bierpakket. Voor twee leden van dit team, Naomi en Bram, was het deze avond dubbel feest. na lang wachten en veel smeekbedes aan de lustrumcommissie werden zij dan toch bekroond als terechte winnaars van de liftdag. De avond werd afgesloten met een heerlijk toetje van vanille ijs en slagroom. Nadat iedereen zijn buikje vol zat werd er volop gesproken over de almanak met de nuttiging van enkele alcoholische versnaperingen.

Hardlopen tijdens de droogtraining

We hadden als lustrumcommissie graag een groot feest, zoals het gezamenlijke lustrumfeest met Tartlétos van vorig jaar, gegeven maar helaas was dat dit lustrum niet haalbaar met de geldende maatregelen. Wat hieraan misschien wel positief was? De opkomst bij de droogtraining van Vincent en Sonja op zondagochtend was erg hoog! Heel wat IJzersterkers hadden na deze training het zweet op het voorhoofd staan en misschien voelde ze het de volgende dag ook in de bil en been spiertjes. Beruchte schaatsoefeningen zoals de 1500 meter in het schaatselastiek werden uitgevoerd. Het weekend werd afgesloten met een welverdiende lunch op de Bongerd. Als lustrumcommissie willen we graag iedereen bedanken voor de deelname en het enthousiasme tijdens het lustrum! Wij kijken al uit naar de volgende! 🙂

Afzien bij de 1500 meter in de schaats eleastieken

Geef een reactie