NATUURIJS!!

Afgelopen week was het dan eindelijk zover: temperaturen onder nul!!
Iedere schaatser voelt het dan al kriebelen om op het natuurijs te gaan staan. Daarnaast hebben we in Ede natuurlijk dankzij het vele werk van de vrijwilligers van de E.IJ.V.  de mogelijkheid om op een 400 m natuurijsbaan te rijden!

Maandag was het ijs in Ede nog niet goed genoeg maar dinsdag was het dan zover, er kon geschaatst worden! Savonds vertrokken we met een grote groep richting Ede om het buiten schaatsen uit te proberen inclusief 3 wielrenners van Hellingproof die als bestuur waren uitgenodigd om mee te gaan schaatsen 🙂

Dit was natuurlijk een prachtige avond met veel schaatsplezier en een estafette race waarbij de voorzitter nog even in de sneeuw werd gereden door een iets te enthousiast lid 😉

Daarna konden we in het clubhuis weer even lekker opwarmen om vervolgens door de sneeuw weer richting huis te fietsen en te hopen dat de dag erna weer de mogelijkheid zou komen om te gaan trainen!

Woensdagavond bleek er helaas geen mogelijkheid te zijn om s’avonds te gaan schaatsen in Ede maar hebben wel een aantal IJzersterkers op de Uiterwaarden een klein stukje kunnen schaatsen.

Donderdagavond was het nog even spannend of de baan open zou gaan maar uiteindelijk is een deel van de gevorderden groep hier gaan trainen en waren er zelfs een paar fanatiekelingen uit de beginnersgroep te bekennen!

Het ijs en de sfeer waren goed wat toch weer resulteerde in een mooie avond 🙂

Helaas is de ijspret nu weer een beetje voorbij met 7 graden boven 0 maar kunnen we alweer uitkijken naar de Buitenlandreis over een weekje richting Innsbruck! Wie weet is er daarna weer in Nederland de mogelijkheid op natuurijs en misschien zelfs een Elfstedentocht natuurlijk….

Geef een reactie