Buitenlandreis Innsbruck

Zaterdag 2 februari was het zover: Vroeg opstaan om te vertrekken naar Innsbruck! Om 6 uur verzamelden we met 22 slaperige hoofdjes bij de Bongerd, na het laten zien dat we goede inpak skills in huis hadden en de laatste broden ook hun plekje hadden gevonden in de auto konden we gaan. De eerste paar uurtjes waren nog rustig in de auto waarna iedereen langzaam begon te ontwaken en de live locatie bijhouden van de andere auto’s een leuke bezigheid bleek te zijn. Al reden alle auto’s op een gegeven moment op een andere weg, en is een deel via München en een ander deel via de Fernpas naar Innsbruck gereden zijn we er uiteindelijk allemaal belandt. Hier bleek echter pas de echte uitdaging te liggen want een deel van de Brennerpas was afgesloten in verband met lawinegevaar en er was ook nog een ongeluk gebeurd op het deel dat wij moesten rijden om ons huisje te bereiken… Uiteindelijk konden we nog omrijden via een klein bergweggetje door dorpjes die nu vol stonden met auto’s op weg naar Italië. Uiteindelijk konden zij Italië niet bereiken maar wij ons huisje gelukkig wel!

De auto van Doke!
De auto van Bram!
De auto van Martijn!
De Auto van Francine!


(helaas ontbreekt er een selfie foto uit de auto van Igor)


De volgende ochtend begonnen we rustig aan, de 1e training zou pas die avond zijn dus we hadden geen haast. De mist van de avond ervoor was opgeklaard en we bleken een fantastisch uitzicht te hebben over het dal en op de bergen! Na een ontbijtje gingen we met de hele groep de omgeving verkennen en een lekker stuk de berg op wandelen, door paadjes waar nog niemand was geweest en waar je tot je knieën of verder de sneeuw in zakte. Die avond was de eerste training op de baan in Innsbruck, iedereen moest nog een beetje wennen aan het ijs maar ging na wat spelletjes toch weer voldaan naar bed 🙂

Het mooie uitzicht van de schaatsbaan en Stefan die lekker schaatst

Maandag was het plan om naar de Weissensee te gaan helaas niet doorgegaan aangezien het ijs daar te slecht was geworden. We gingen dus gewoon twee keer trainen in Innsbruck en nog even naar de stad toe, wat ook erg mooi gelegen ligt tegen de bergen aan. Ondertussen werd er natuurlijk ook nog het wie is de mol-spel gespeelt. Dus naast het schaatsen werden er bondjes gepleegd, jokers gezocht en mollen ontmaskerd.
Dinsdag was de dag van de alternatieve activiteiten, de groep splitste en ging in groepen sochtends of savonds trainen en overdag werd er een berg beklommen, gelanglaufd, geskied, gewandeld en vooral veel genoten!

De ski-groep
De berg-beklim groep
De langlaufgroep
Joris, Meike en Anouk die met een lift naar een erg mooi uitzicht zijn gegaan en daar nog even hebben gewandelt

Woensdag hebben we weer lekker geschaatst met een zonnetje dat heerlijk op de baan scheen en voorbereidt voor de wedstrijd van donderdag! Smiddags zijn er nog wat mensen gaan wandelen en hebben we verder vooral veel van de zon genoten. Er vond ook nog een groot wieisdemol spel plaats namelijk: Vlagveroveren in het besneeuwde bos! De twee teams met elk een mol namen het tegen elkaar op en uiteindelijk wist team 2 te winnen! Dankzij Naomi die de vlag had veroverd 🙂
Donderdagochtend vond de wedstrijd plaats waarvan de resultaten ondertussen ook op de site: speedskatingresults staan! Dit was een groot succes om samen te organiseren met Softijs en iedereen heeft er erg van genoten en goed geschaatst! ’s middags hadden we weer een erg leuke wieisdemol opdracht namelijk een EscapeRoom! Dit vond plaats in de keuken waarna je door verschillende dingen in de kamer te vinden en te koppelen zou kunnen ontsnappen. Groep 1 is dit gelukt, maar helaas werd het bij groep 2 lastig, mede dankzij een erg goede mollenstreek van Francine die wat ballonnen in haar zak had gestopt om zo de boel flink te vertragen. Die avond waren we uitgenodigd voor een feest bij softijs waar 5 IJzersterkers ook nog naartoe zijn gegaan!

Softijs feest

Na donderdag komt natuurlijk weer vrijdag en toen was de week alweer bijna aan het einde gekomen. ‘S ochtends nog even lekker schaatsen, en ’s middags is een grote groep nog even gaan sleeën in een skigebiedje in de buurt! Die avond werden ook de mollen ontmaskerd en dit bleken Francine en Erik te zijn. Inge en Merle werden de winnaars en kende de mol het best tijdens de test.

Sleeën!

Al met al was het een erg geslaagde week! En kijken we alweer uit naar volgend jaar 🙂

1 reactie

Geef een reactie