BGP Marathon 29-10

Afgelopen maandag vond de 1e BGP marathon van het seizoen weer plaats! We waren aanwezig met een mooi aantal IJzersterkers.

De instappers en de beginners waren het eerste aan de beurt. Bij de instappers gingen Froukje en Robin strijden voor een mooie plek waarbij ze hun beste beentje hebben voorgezet! Van de 9 deelnemers werd Robin derde en Froukje behaalde een zevende plaats 🙂

De Beginners bestonden uit Francine, Liza, Stefan, Alan, Vera Putker en Kerstin. Francine en Liza wisten in het begin van de wedstrijd al een mooie plek aan de kop van het peleton te bemachtigen en vooral Francine wist deze tot het einde lang vol te houden, ze behaalde dan ook een mooie 6e plaats, Liza zakte iets af maar finishte alsnog netjes in het peleton op een 9e plaats. Stefan heeft de wedstrijd ook mooi uitgereden, waarbij hij op het einde toen de schaatsers ‘los’ gingen iets afzakte maar alsnog alle 30 rondjes heeft gereden! Vera en Alan deden voor de eerste keer mee met de marathons en dat gelijk bij de beginners! Ze moesten helaas iets eerder stoppen dan maar ze hebben alles gegeven en alsnog super netjes gereden 🙂 Kerstin had na het 8e rondje een losse schroef in haar schaats waardoor ze even een pit stop moest maken om dit te laten repareren. Hierna heeft ze de wedstrijd wel nog uitgereden maar dus wel min ongeveeer 6 rondjes.

Toen waren Ewout, Inge en Anneke aan de beurt bij de aspiranten. Ze begonnen alledrie wat achterin het peleton waarna ze zich naar voren wisten te werken! Ewout en Anneke hadden beide een mooie plek in het peleton weten te bemachtigen na een paar rondjes. Inge bleef iets achter maar heeft nog heel lang doorgezet maar helaas moest ze voor het einde net stoppen. Ewout en Anneke hebben de wedstrijd helemaal netjes in het peleton uitgereden!

Als laatste waren de gevorderden en de elite aan de beurt. Voor de gevorderden reden Anouk, Sonja, Vincent van der Tuin, Bram, Joica en Bart mee en voor de elite waren dit Gijs van Dorst, Jorn en Erik. Het was een spannende wedstrijd met veel spel waar vooral Gijs en Jorn goed op in wisten te spelen. Na een spannende 45 rondjes waren plaatsen 2,3,4,5 en 6 voor IJzerstekers! Waarbij Anouk en Sonja een mooie 2e en 3e plaats wisten te halen. Bram werd 4e, Vincent 5e en Joica 6e met daarna Bart nog op een mooie 8e plek! Bij de elite wist Gijs te winnen en werden Erik en Jorn derde en vierde.

Al met al was het een mooie avond en we hopen op de volgende marathon weer met veel leden aanwezig te zijn! Deze vind plaats op maandag 26 november.

Nog een leuk weetje op deze maandag was ook meer dan de helft van de vereniging op de schaatsbaan om te trainen of de marathon te rijden! Dit is toch wel een mooie prestatie.

De uitslagen zijn te vinden op de BGP site:
Uitslagen BGP marathon

Geef een reactie