Batavierenrace 2019!

Op vrijdag 10 mei zag je heel veel mensen in Wageningen slepen met tassen en tenten voor de de jaarlijkse Batavierenrace, de grootste studenten estafetteloop van de wereld die loopt vanaf Nijmegen naar Enschede. De deelnemers van de ochtend en middagploeg vertrokken vrijdag al om 18 uur uit Wageningen om de tenten alvast op te zetten. Zo kon de nachtploeg zaterdag ochtend hun wel verdiende rust konden gaan pakken. Rond half 9 stonden vrijdag alle tenten op het voor IJzersterk vertrouwde plekje achter het volleybalveld. Dit jaar hadden we een picknicktafel tot onze beschikking en hoefde we niet op de grond te zitten. Vrijdag werden voor het slapen gaan nog wat spelletjes gespeeld en werd en vol spanning gewacht op het eerste resultaat van de loop, de etappe van Wout, de eerste etappe vanaf Nijmegen centrum naar de Campus van Nijmegen. Hier was ook om 0.30 de herstart voor Els begon en verder werd vervolgd in de nacht door Gjalt, Joica, Onno, Jorn, Martijn, Francine en Liza.

Voor de ochtendploeg werd het op de gegevene moment ook tijd om de tent op te zoeken. Al met al was het voor de ochtendploeg een korte onrustige en vooral koude nacht. Om 4 uur ging voor de ochtendlopers alweer het wekkertje zodat we om half 5 richting Ulft konden vertrekken. De laatste loper van de nacht (Liza) was al om 5 uur gefinished in Ulft. Kortom de nachtploeg had goed doorgelopen. Nadat we de sleutels en locaties van de auto’s hadden overhandigd vertrok de nachtploeg terug naar Enschede en begon het spektakel voor de ochtendploeg. Om 6:45 vertrok Harm vanaf Ulft waarna hij werd afgewisseld door Fleur, Amber, Sonja, Merle, Arnau, Imke en Anneke. Even een stress momentje voor de ochtendploeg bij het wegrijden uit Ulft. Nadat we de Mywheels auto hadden gevonden bleek hij niet te willen starten. Ohnee de accu zal toch niet leeg zijn. Wat bleek de auto had een gebruiksaanwijzing en nadat het alarm was afgegaan kregen we dan toch uiteindelijk de startbeveiliging uit en konden we door naar het volgende wissel punt. Ook tijdens de ochtendploeg verliep alles volgens plan en werd er uitstekend door iedereen gelopen.

Om 12 uur was het tijd voor de middagploeg om van start te gaan. Jelle had de aftrap in Barchem waarna hij opvolgend werd afgewisseld door Avelon, Naomi, Stefan, Jordi en Kerstin. Aangekomen in Enschede was het met een iets verlate start, tijd voor Julie en Gijs om een goede tijd neer te zetten op de slotetappe vanaf het centrum van Enschede naar de Campus van Enschede. Iedereen heeft ontzettend hard zijn best gedaan en we zijn met het gecombineerde team van IJzersterk en Hellingproof (IJzerproof) uiteindelijk 35ste van de 367 team geworden. Een topprestatie!

Na de finish was het om 19 uur alweer tijd voor de uitreiking van alle NSSU prijzen. Jammer genoeg geen prijs voor IJzersterk dit jaar. Na de prijsuitreiking stond traditioneel het Chinese eten met al de andere schaats verenigen uit Nederland op het menu. Rond een uurtje om 21 uur had iedereen zijn buikje rond en een goede bodem om het bata afsluitingsfeest te beginnen. Na een gezellig nacht werden we om half 9 weer wakker gemaakt door de speaker. Het was tijd om alles op te ruimen en weer richting Wageningen te vertrekken.

Geef een reactie