BGP marathon 2

Afgelopen maandag was het zover, de tweede BGP marathon! Die viel voor ons helaas in de tentamenweek, waardoor we iets minder dominant waren dan in de eerste BGP marathon dit jaar. Maar alsnog zijn er vele prijzen gepakt!

De instappers begonnen hun wedstrijd weer tegelijkertijd met de beginners. Voor IJzersterk hadden we een mooie afvaardiging bij de instappers met Froukje, Kerstin, Stefan en Martijn. Hierbij was vooral Stefan super gemotiveerd om zijn (onterechte?) nederlaag van vorige keer recht te zetten. De koers ging stukken sneller dan vorige keer, dit had als resultaat dat Stefan zich dit keer kon inhouden met het inzetten van zijn sprint tot de laatste ronde. Op die sprint bleek inderdaad geen maat te staan, hoewel Wies van het bestuur van Lacustris het toch nog wel een beetje spannend maakte. Daarachter eindigde net naast het podium met 4de, 5de en een 6de plek respectievelijk Kerstin, Froukje en Martijn. Vooral Martijn was erg blij en tevreden dat hij er nog bij zat in de laatste ronde. Hierna konden de instappers met een voldaan gevoel de andere wedstrijden bekijken. In het klassement staat Stefan eerste en Kerstin derde.

De beginners moesten het helaas zonder IJzersterkers doen. In het klassement staan Imke en Anneke nog wel hoog, aangezien ze bij de eerste wedstrijd beiden nog op het podium wisten te finishen.

De nummers 1 (Evert) en 2 (Bram) van de Aspiranten in de eerste wedstrijd, moesten verplicht promoveren en dit opende perspectieven voor de andere IJzersterkers, Inge en Ewout. Vooral van Ewout werd veel verwacht, paar maanden op Spitsbergen moet toch sowieso goed zijn voor je ijsgevoel?! Echter was de training voor de wedstrijd wel pas de eerste keer dat dit ijsgevoel mét schaatsen werd ervaren. Al snel bleek dat, de donkere dagen daar in het hoge noorden, ook niet tot een betere conditie hadden geleid. En dus moest Inge het doen voor ons. Inge reed een goede wedstrijd, ging lang mee maar de laatste ronde was er toch te veel aan. Vooral dat buitenom inhalen bleek te veel energie te hebben gekost. Dat resulteerde uiteindelijk in een plekje achterin het peloton.

Na de dweil kwamen de laatste twee gecombineerde klasse in actie, de Gevorderden en de Elite. Speciaal om te gaan knallen hadden Rutger, Bram, Gijs en Vincent de beentjes gespaard en de training overgeslagen. Everts wedstrijd voorbereiding bestond uit wat extra koolhydraten en vetten binnen werken, bij de snackbar tegenover de schaatsbaan. Er werd erg uitgekeken om met zijn alle tegen Jorn te gaan strijden, echter begaf zijn materiaal het ‘toevallig’ en zal deze strijd op een ander moment plaats vinden.

Tijdens de wedstrijd bleek dat de Gevorderden misschien toch nog een stapje te hoog te zijn voor Bram en Evert. Volgende keer een paar rondjes langer mee? Op een paar uitvallen na, liep de wedstrijd uiteindelijk uit op een sprint. Vooral Rutger dacht bij een sprint een kans te maken om zijn huisgenoot Gijs voorlopig de mond te snoeren. Daar zal echter geen sprake van zijn; Gijs positioneerde zich perfect achter Luuk van Lacustris. Luuk ging erg vroeg aan en Gijs kwam er in de laatste honderden meters overheen met Rutger in zijn kielzog. Jordi bleek als gevorderde ook erg sterk met deze elite mee te kunnen. Maar had misschien toch wat eerder zijn sprint moeten aanzetten om nog echt gevaarlijk te worden. Erik eindigde midden in het peloton terwijl Vincent toch een paar dames voor moest laten gaan. Gelukkig voor Vincent kon hij Bram op de marathon nog wel de baas, dit in tegenstelling tot de langebaan. Ook een erg bijzonder prestatie werd geleverd door Sonja, die wist namelijk in de punten te komen zonder überhaupt aanwezig te zijn.

Al met al was dit weer een mooie avond waarbij vele calorieën zijn verbrand, gelukkig kwamen de kerstdagen er snel aan om deze reserves weer aan te vullen. Zodat we ook tijdens de volgende wedstrijden weer kunnen vlammen!

Geef een reactie