Zomertrainingen

In het zomerseizoen, van half april tot en met eind september zijn er verschillende trainingen om je voor te bereiden op het winterseizoen. Het is mogelijk om deel te nemen aan de droogtraining, fietstraining en skeelertraining. Al deze trainingen worden aangeboden door het SCB.

Trainingsuren IJzersterk / De Bongerd
Dag Tijd Training (Vertrek)locatie Voor
Maandag 18.00 – 19.30 Wielrennen beginners De Bongerd Sportkaarthouders
Maandag 19.20 – 21.15 Skeeleren Bushalte Atlas Sportkaarthouders
Dinsdag 18.00 – 19.00 Droogtraining De Bongerd IJzersterk leden
Donderdag 18:00 Fietstraining De Bongerd 20.00 – 21.15

Let op: voor deze trainingen (m.u.v. onze eigen zomertraining) moet je je per les inschrijven en is voor skeeleren en fietsen een helm verplicht. Al deze trainingen van het sportcentrum gegeven door Casper zijn voor alle sportkaarthouders toegankelijk. De droogtrainingen op dinsdag worden door IJzersterk zelf georganiseerd en zijn alleen voor IJzersterk leden toegankelijk!

Droogtraining
Op dinsdag is altijd de droogtraining naast de survivalbaan om 18:00. Iedere week geeft een andere IJzersterker training en komen verschillende aspecten van de schaats-en loop techniek aanbod. Elastieken worden ook veel gebruikt en iedereen geeft elkaar tips. Ook eindigen we altijd met een wedstrijd muurzitten.

Wielrennen

Op donderdag vertrekt rond 18:00 altijd een groepje IJzersterkers om een rondje van rond de 50 kilometer te fietsen, routes en specifieke informatie word meesttal in de groepsapp verder afgesproken, soms gaan enthousiastelingen ook nog voor een extra optioneel lusje van 30 km er bovenop.

Skeelertrainingen
De trainingen staan onder leiding van Casper Helling en de andere trainers van ijsclub Ede. De groep bestaat uit mensen die de basis al wel onder de knie hebben maar nog niet heel ervaren zijn, alsook uit mensen die ruime ervaring hebben met skeeleren. Er wordt getraind op de skeelerbaan in Ede voor het skeeleren moet je je inschrijven via de site van De Bongerd.

Veiligheidsprotocol
Voor trainingen op het SCB terrein heeft SWU Thymos een veiligheidsprotocol opgesteld.