Informatie over de vereniging

De Wageningse Studenten Schaatsvereniging IJzersterk is begonnen als studentencommissie binnen Schaatstrainingsgroep Wageningen (STW) en nu uitgegroeid tot onafhankelijke vereniging. W.S.S.V. IJzersterk is opgericht op 1 juni 2010 door een groepje enthousiaste schaatsende studenten om het schaatsen onder Wageningse studenten te bevorderen. 16 September 2010 is IJzersterk door het AB van Thymos goedgekeurd als Thymosvereniging, wat de nodige voordelen met zich meebrengt. Met ongeveer 55 leden en schaatsniveau van beginners tot ervaren rijders is er plek voor iedereen bij W.S.S.V. IJzersterk.

IJzersterk biedt in het winter- en zomerseizoen verschillende trainingen per week aan. Naast trainen biedt IJzersterk meer; namelijk gezelligheid! W.S.S.V IJzersterk organiseert namelijk allerlei gezellige activiteiten voor studenten, zoals borrels, weekendjes weg, deelname aan sportieve evenementen en het bezoeken van een groot schaatstoernooi. Zo gaan we in de lente op fietsweekend in de Belgische Ardennen, in de winter een week op schaatskamp naar een mooie ijsbaan in het buitenland en een weekend op winterkamp. Ook worden wij natuurlijk aangestoken door de natuurijskoorts zodra deze er is, met mooie evenementen van dien.

Het hele winterseizoen door worden er studentenwedstrijden georganiseerd door het hele land. Wedstrijden worden op vrijwillige basis gereden. Studentenwedstrijden bestaan uit Inter Universitaire Toernooien (IUT’s) en Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK’s). Tijdens elk toernooi zijn er prijzen te verdienen, en natuurlijk de Nederlandse titels tijdens de verschillende NSK’s. Kijk voor meer informatie en de wedstrijdkalender bij ‘Wedstrijden’.

W.S.S.V. IJzersterk werkt samen met STW. Leden die extra uren op het ijs willen trainen kunnen tegen een gereduceerd tarief lid worden van STW en via hen abonnementen aanschaffen.