The Longride

Gisteravond hebben we met een paar IJzersterkers een stempelpost bemand voor The Longride. Een sponsorfietstocht georganiseerd door studenten schaatsvereniging TJAS in Groningen waar deelnemers in tweetallen 500 km aflegden van Groningen naar Amsterdam. Een hele prestatie! Van te voren kwam de organisatie langs om ons te voorzien met de nodige spullen. Eten, drinken en warme kleding voor de deelnemers.

Niet veel daarna kwamen de eerste deelnemers aan die met luid applaus werden ontvangen en even een korte pauze konden houden. De eerste wielrenners waren al weer door naar Nijmegen toen het Wageningse team arriveerde met onze eigen IJzersterker Alan en zijn huisgenoot Lotte. Er had zich inmiddels een hele fanbase verzameld om ze aan te moedigen. De politie kwam zelfs nog even kijken omdat het toch wel verdacht veel op een coronafeestje leek met al die mensen en lichtjes, maar al snel kwamen ze erachter dat het loos alarm was. Het Wageningse team werd samen met 2 andere wielrenners uitgezwaaid met een erehaag.

Daarna keerde de rust terug en was het wachten op de late groep. Gelukkig werden er spelletjes gespeeld om de tijd te overbruggen. Om kwart over elf kwamen de tweede groep en de bezemwagen aan. Snel werden de bidons gevuld met iso en amper. Een kwartier later stapten de renners weer op de fiets en was het op naar Nijmegen en uiteindelijk het einddoel, Amsterdam. We kijken terug op een geslaagde avond en zijn blij dat we ons steentje bij konden dragen aan dit mooie evenement!

Geef een reactie